Meest gestelde vragen

Kan ik zonder ervaring deelnemen aan de vakopleidingen?

De BrowMapping en de 4-daagse vakopleiding zijn geschikt voor personen zonder ervaring of voorkennis. De lesstof van de BrowMapping en de 4-daagse vakopleiding zijn zeer uitgebreid en wordt op hoog niveau gegeven, waardoor jij in het bezit bent van alle vakkennis omtrent de BrowMapping en Permanent Make-Up.

Vakkundigheid is niet voor ieder weggelegd en daar hebben wij met ons trainingsprogramma rekening mee gehouden. Het programma is zo afgestemd dat ieder kan slagen als Permanent Make-Up artiest. Ben je uiteindelijk toch gezakt? Dan mag je gratis een herexamen doen.

Heb je enige ervaring in de Permanent Make-Up en wil je onze waaiertechniek beheersen? Dan adviseren wij de Ombré-Powder Masterclass en Privé Training aan.

Zijn de vakopleidingen inclusief een starterskit?

De BrowMapping en de 4-daagse vakopleiding zijn inclusief een starterskit voor 30 behandelingen. De Ombré-Powder Masterclass en Privé Training zijn exclusief een starterskit. Tijdens deze trainingen stellen wij onze DOTEQ Comfort 500 apparatuur en overige producten open om het comfort en kwaliteitsverschil te mogen ervaren.

Kan ik de vakopleidingen in termijnen betalen?

Dat is zeker! Wij bieden naast een eenmalige betaling van €3741,04 voor de 4-daagse vakopleiding (Incl. starterspakket t.w.v. €1741,04) ook  vier tot acht betalingstermijnen (+ 5% rente) aan, waarvan er een voorschot van € 1000,00 gevraagd wordt ter bevestiging van de vakopleiding. Nadat de betaling is voldaan ben je officieel aangemeld. Bij termijnbetalingen dien je twee dagen voor ingang van datum het eerste termijn te hebben voldaan.

De BrowMapping, Ombré-Powder Masterclass en Privé training worden hierbij uitgesloten.

Hoe kán de vakopleiding gratis zijn?

Dé vakopleiding kost jou niks! Wij hebben het starterpakket en vakopleiding zo afgestemd dat het gratis kán zijn. Sterker nog, als je ons terugverdienformule aanhoudt verdien je er € 1600,- mee!

Ben je benieuwd onze formule? Download de 4-daagse vakopleiding brochure, en lees jouw voordeel bij opleidingsinstituut DOTEQ.

Hoe betaal en bevestig ik de vakopleiding?

De vakopleidingen worden via de Website -> Opleidingsagenda betaald. Kies de gekozen vakopleiding met datum, klik op schrijf je nu in! Dan wordt je doorgelinkt naar een betaalscherm om het gekozen product naar wens te betalen en zo ook te bevestigen.

Krijg ik na het opvolgen van een vakopleiding een certificaat?

Wij geven na het behalen van de 4-daagse vakopleiding een officieel DOTEQ certificaat met erkend specialisten schild. Alleen de gecertificeerde DOTEQ-Specialisten die de vakopleiding hebben gevolgd krijgen dit exclusieve schild ter herkenning van specialisme.

Alle gevolgde opleidingen krijgen na afronding een certificaat.

Wanneer krijg ik een erkend DOTEQ- specialisten schild?

Wij geven na het behalen van de 4-daagse vakopleiding een officieel DOTEQ certificaat met erkend specialisten schild. Alleen de gecertificeerde DOTEQ-Specialisten die de vakopleiding hebben gevolgd krijgen dit exclusieve schild ter herkenning van specialisme.

Wanneer heb ik recht op een hotelovernachting?

Woon je buiten een straal van 100 km van het opleidingsinstituut af? Dan vergoeden wij één eenpersoons Comfort Kamer overnachting in Hotel ’t Wapen van Marion te Oostvoorne t.w.v. € 115,00 EURO inclusief ontbijt. Woon je binnen een straal van 100 km van het opleidingsinstituut af en wil je in de buurt overnachten? 

Dan adviseren wij: Hotel ’t Wapen van Marion te Oostvoorne, Bastion hotel te Brielle.

Moeten ik eigen modellen regelen?

Ja, voor de 4-daagse vakopleiding heb je tijdens de praktijkles en het examen een model nodig die niet ouder is dan 35 jaar. Tijdens de Masterclass en Privé Training heb je één model nodig.

Loop met het model deze onderstaande contra-indicaties door. Heeft het model één van de onderstaande indicaties? Dan raden wij dit model af!

 • Oude Permanent Make-Up
 • Hemofilie
 • Diabetes
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaatafwijking
 • Ichthyose
 • Melanomen
 • Zwanger/Borstvoeding
 • Bloedverdunners
 • Roaccutane (afgelopen 6 maanden)
 • Bloeddonor

De modellen moeten zonder make-up naar het opleidingsinstituut komen. Mascara en/of oogschaduw is toegestaan. 24 uur voorafgaand aan de praktijkles mogen de modellen geen alcohol, aspirine of onder invloed van drugs zijn. Geef de modellen het advies om hun wenkbrauwharen te laten groeien, zo creëer je het beste eindresultaat. 

Tijdens de BrowMapping heb je één model nodig, gelieve zonder oude Permanent Make-Up! Laat het model zonder make-up naar het opleidingsinstituut komen.

Lukt het niet om passende modellen te vinden, dan helpen wij jou hier graag bij

Kan ik met eigen apparatuur naar de 4-daagse vakopleiding komen?

Helaas raden wij dit af! Dit omdat onze waaiertechniek is afgestemd op apparatuur en naaldmodule. DOTEQ Comfort handstuk is langlopend, hierdoor worden de pixels zeer nauwkeurig en verfijnt geplaatst. Bij een voor ons onbekend apparatuur en naaldmodule zal dit een ander resultaat geven!

Heb ik garantie op DOTEQ Comfort 500 apparatuur?

Zeker! Tot twee jaar heb je garantie op DOTEQ Comfort 500 apparatuur en DOTEQ Comfort handstuk.